fixare
instantanee
Adeziv monocomponent, cu aderenta instantanee, puternic si permanent elastic, pe baza de polimeri hibrizi, pentru fixarea elementelor cu incarcari mecanice ridicate, in constructii si in industrie.
caracteristici
si beneficii
- adeziv foarte puternic - pana la 22 kg / cm²
- aderenta instantanee, fara suport (lipire imediata)
- inlocuieste suruburi, dibluri si cuie
- timp de aderenta foarte scurt
- pentru suprafete netede si poroase, in interior si in exterior
- pentru aplicatii orizontale si verticale
- poate fi folosit pentru oglinzi, nu deterioreaza stratul de argint al oglinzilor
- rezistenta fizica si mecanica ridicata (rezista bine la miscari si vibratii)
- sigur de utilizat - nu contine izocianati, silicon, solventi, cloruri si plastifianti
- aproape inodor si chimic neutru
intrebari frecvente
Instalarea panourilor de sticla – de unde incepem? Cum pregatim suprafetele si cum dispunem panourile de sticla astfel incat lucrarea sa se desfasoare conform planului?
Cu toate ca lipirea panourilor pe perete este una dintre cele mai usoare metode de instalare, este important sa cunoastem informatii importante.
Va aratam la ce anume sa acordati atentie atat in momentul in care urmeaza sa alegeti adezivul pentru sticla, cat si la etapele montajului.
Pregatirea suprafetei pentru panourile de sticla
Daca nu stiti cum sa lipiti panouri de sticla, retineti faptul ca o pregatire corespunzatoare a suprafetei, precum si procurarea unui adeziv adecvat pentru panouri de sticla vor face practic toata treaba in locul dvs., si astfel nu veti mai avea nevoie de o echipa de specialisti. La inceput, este bine sa stiti ca panourile de sticla pot fi lipite pe:
– placi ceramice tip faianta (care iese in afara suprafetei peretelui cu aproximativ 1 cm) – in acest caz, insa, este necesar sa evaluam profitabilitatea acestei solutii; prin aceasta economisim ceva timp, este un lucru bine stiut, dar nu trebuie sa pierdem din vedere faptul ca este posibil ca placile lipite pe perete sa nu poata sustine sarcina suplimentara exercitata de placile de sticla, ba mai mult, faptul ca este posibil ca placile sa fie vizibile la marginea panoului, si de asemenea faptul ca poate exista o problema si cu prizele, care vor fi incastrate prea adanc;
– pereti – solutia recomandata cel mai frecvent si, de asemenea, o modalitate de a lipi panourile de sticla pentru a obtine un efect pe termen lung.
Este important de stiut faptul ca nu puteti lipi panourile pe vopseaua veche, deoarece aceasta ar putea incepe sa se cojeasca.
Prin urmare, solutia optima este reprezentata de aranjarea panourilor de sticla pe perete.
Cu toate acestea, suprafata peretelui necesita pregatire, dupa cum urmeaza:
– curatati peretele de resturile de adeziv etc., apoi neteziti suprafata;
– degresati peretele si curatati-l de praf, daca este necesar;
– lasati-l sa se usuce – in acest fel se asigura aderenta optima a adezivului.
Cum se pozitioneaza panourile din sticla?
Pentru a obtine un rezultat satisfacator si estetic, este brecomandat sa pozitionati placile din sticla in mod corect. Tehnica propriu-zisa nu necesita aptitudini speciale, lipirea consuma cel mai putin timp, metoda este simpla si sigura, iar riscul aparitiei crapaturilor este redus. In plus, prin lipirea la marginea placii se asigura absenta golurilor dintre perete si panou, prevenind astfel acumularea murdariei.
Asadar, cum se lipesc panourile de sticla?
– aplicati adezivul pentru panouri de sticla pe suprafata posterioara a sticlei;
– aplicarea se realizeaza in snururi verticale, cu latimea de aproximativ 1 cm, care sa se termine la circa 5 cm de marginea panoului, lasand un spatiu de 10-15 cm intre acestea;
– amplasati panoul pe perete si presati-l;
Este indicat sa stiti ca grosimea recomandata a panourilor din sticla care vor fi montate cu ajutorul adezivului este de pana la 4 mm.
Care adeziv este recomandat pentru sticla?
Atunci cand alegeti un adeziv pentru panourile de sticla, este bine sa studiati cu atentie proprietatile acestuia, cum ar fi rezistenta, rezistenta la apa, umiditate si temperatura. Un adeziv bun pentru sticla prezinta o indicatie clara a faptului ca este recomandat pentru imbinarea componentelor din sticla.
Va recomandam adezivul pentru sticla Mamut Glue, marca Bostik. Acesta asigura o aderenta puternica la suprafetele netede si poroase, o imbinare imediata, nu necesita dispozitive de sustinere pentru elementele imbinate, este rezistent la temperatura sau la apa, asigura o durabilitate optima, nu genereaza sarcini suplimentare si este comod de utilizat
Doriti sa cumparati un adeziv bun pentru lemn, dar nu stiti la ce va uitati atunci cand sunteti la magazin? Doriti sa aflati ce proprietati trebuie sa aiba acesta pentru o lipire optima a suprafetelor din lemn, atat la interior, cat si la exterior? Va invitam sa cititi acest articol.
Utilizarea adezivilor
Cel mai bun adeziv pentru lemn este cel care poate lipi atat elementele din lemn unele de altele, cat si elemente de alt tip, de cele din lemn. Adezivul pentru lemn este utilizat, printre altele, pentru repararea si reconditionarea mobilierului (atat mobilierul pentru gradina si terasa, cat si mobilierul din locuinta), pentru lipirea structurilor din lemn, dar si pentru lipirea decoratiunilor. Un adeziv bun pentru lemn are o priza rapida, este durabil si rezista la intemperii. Cu toate acestea, este important de retinut ca adezivii trebuie alesi in functie de aplicatia dorita – studiati cu atentie ambalajul pentru a vedea ce si cum anume puteti lipi pentru a beneficia la maximum de proprietatile adezivului.
De exemplu, Mamut Glue este perfect pentru imbinare flexibila si in cazul lemnului (dupa intarire formeaza o pelicula cauciucata flexibila). Aceasta proprietate constituie un avantaj pentru imbinarea unui ansamblu, atunci cand nu dorim sa transferam sarcinile de la detalii catre suprafata. In cazul imbinarii structurale, cand se doreste rigiditatea structurii (balustrade, scaune etc.), este recomandat sa utilizati un adeziv puternic, din gama Bostik FixPro.
Tipurile de adezivi
Adezivii sunt de mai multe tipuri. Puteti cumpara atat adezivi monocomponenti, cat si bicomponenti, precum si adezivi pe baza de rasini polimerice, pe baza de solventi sau micsti. In cazul adezivului pentru lemn, deosebirea dintre adezivii naturali si cei sintetici este foarte importanta. Adezivii naturali sunt cei care contin ingrediente de origine vegetala sau animala. La randul lor, adezivii sintetici reprezinta cea mai frecventa grupa de adezivi din domeniu. Adezivii pentru lemn fac parte din categoria adezivilor sintetici.
Adezivii sintetici se impart in:
aminici (pentru lemn),
epoxidici (pentru ceramica si metal),
ftalici (pentru hartie si lemn),
poliacrilici (pentru ceramica, metal si plastic),
poliuretanici (pentru metal, piele si plastic),
polivinilici (pentru lemn si piele).
siliconici (pentru imbinarea metalului cu cauciucul si siliconul).
Daca aveti nevoie de un adeziv care sa imbine lemnul pe piele sau lemnul pe lemn, care sa fie rezistent si care sa asigure o priza imediata, va recomandam sa cumparati un adeziv universal.
Un astfel de adeziv este Mamut Glue Bostik, un adeziv universal pentru montaj, care asigura o priza imediata. Acesta nu necesita intrebuintarea unor dispozitive de sustinere, fiind caracterizat de o rezistenta mare a aderentei.
Daca folositi acest adeziv, puteti fi siguri ca elementele nu se vor desprinde in timpul zilei sau al noptii, dupa cateva saptamani.
Cum alegem adezivul pentru lemn?
Pentru a alege cel mai bun adeziv pentru lemn, este necesar sa acordati atentie unor caracteristici pentru a va asigura ca produsul cumparat este cel mai potrivit pentru nevoile dvs.
La ce anume trebuie sa fiti atenti inainte de a face achizitia?
timp de lucru – cat de repede trebuie sa lipiti elementul inainte ca adezivul sa inceapa sa se intareasca
timp de intarire – cat de repede ajunge adezivul la rezistenta necesara
baza – baza chimica a adezivului
versatilitate – daca adezivul poate fi utilizat pentru imbinarea nu doar a lemnului, ci si a altor suprafete
monocomponent sau bicomponent – daca adezivul este gata de utilizare imediat dupa deschidere sau daca este necesar sa adaugati o componenta suplimentara
Nituirea sau sudura nu reprezinta singurele metode de imbinare a suprafetelor din metal. Unii adezivi sunt conceputi exact pentru acest scop. Ce adeziv pentru metal sa alegem? Ce proprietati ar trebui sa aiba acesta pentru asamblarea permanenta a componentelor metalice? Va raspundem noi!
Adezivul pentru metal – pentru ce se intrebuinteaza?
Adezivul pentru metal, ca alternativa la sudura, este alegerea ideala pentru persoanele care au nevoie sa imbine permanent suprafetele metalice, inclusiv alte suprafete cu metale precum:
fier,
otel,
aluminiu,
alama,
cupru.
Cel mai puternic adeziv pentru metal imbina metalul si alte materiale de constructii. Datorita acestui lucru, puteti imbina permanent betonul, tencuiala, dalele, lemnul, PVC-ul sau placile agglomerate din lemn cu metalele si tabla galvanizata. Este excelent de utilizat pentru diferite tipuri de lucrari de renovare si de constructie.
Spre deosebire de sudura sau prinderea mecanica, adezivul este o optiune mai comoda decat formele traditionale de imbinare a metalelor. Nituirea si sudura necesita un timp mai indelungat, intrucat fixarea se face prin suruburi. Utilizarea adezivului, insa, este rapida, simpla si, cel mai important, imbinarea este invizibila. Distribuirea corecta a adezivului pe intreaga suprafata lipita nu genereaza sarcini suplimentare.
Ce adeziv pentru metal este cel mai indicat? Veti gasi o multime de adezivi diferiti de la diversi producatori de pe piata. Asadar, trebuie sa fiti atenti la:
timpul de lipire,
metoda de pregatire,
daca sunt necesare ingredient de adaugat in adeziv,
rezistenta la conditiile meteorologice (inghet, apa, raze UV etc.),
posibilitatea de prelucrare ulterioara.
Adezivii universali sunt cei mai buni pentru imbinarea metalului, cum este cazul Mamut Glue Bostik, un adeziv universal pentru asamblare, cu priza imediata.
Acesta are priza imediata, umple etans fisurile si zgarieturile si are un ambalaj comod, care faciliteaza aplicarea adezivului. De asemenea, este rezistent la conditiile meteorologice, cum ar fi variatiile de temperatura sau de umezeala.
Daca vreti sa gasiti un mod de a agata tablourile pe perete fara a utiliza cuie sau o bormasina si fara a face mizerie, atunci avem o solutie pentru dvs., prin care veti evita munca suplimentara! Este suficient sa cumparati adezivul potrivit pentru agatarea tablourilor, de preferat unul cu priza imediata si sa montati imediat tabloul pe perete. Convingeti-va singuri cat este de usor sa il montati pe perete fara sa fie nevoie sa dati gauri!
Agatarea tablourilor fara cuie va va ajuta:
sa scapati de problema scorojirii ipsosului,
sa evitati acoperirea gaurilor atunci cand va mutati,
sa evitati murdarirea mobilierului,
sa evitati sfaramarea ipsosului.
Fixarea rapida a tablourilor usoare si a posterelor fara perforarea peretilor poate fi realizata cu banda dublu-adeziva, insa in cazul tablourilor mai grele si mari (in special cele cu rame) recomandam adezivii specializati.
Cea mai buna solutie este utilizarea Mamut Glue Bostik, un adeziv universal pentru asamblare, cu priza imediata.
Agatarea cu usurinta a tablourilor, fara cuie
Din pacate, unele tablouri nu pot fi agatate fara perforarea peretelui. Acest lucru este valabil in cazul tablourilor foarte mari si grele, care au rame – nici adezivul si nici vopseaua nu le pot sustine. De asemenea, inainte de a lipi tabloul pe perete, verificati suprafata lipita.
Va recomandam sa nu lipiti tablouri pe peretii:
luminati de soare,
umezi,
care sunt expusi la incalzire excesiva (de ex. iarna, atunci cand sunt pornite caloriferele).
De asemenea, adezivul obisnuit pentru montaj se poate dovedi nu doar prea slab, ci si prea puternic. Daca folositi adezivul gresit, este posibil ca atunci cand indepartati tabloul, sa rupeti o suprafata mare din stratul de vopsea sau de ipsos de pe perete. Fixarea tablourilor fara cuie trebuie, asadar, realizata cu ajutorul unui produs adecvat, care nu doar fixeaza tabloul, dar permite si detasarea acestuia fara probleme.
Cum atasam un tablou pe perete fara a da gauri?
Cum atasam fotografii pe perete fara a da gauri? Utilizati Mamut Glue Bostik! Pentru fotografiile inramate, este suficient sa puneti putin adeziv pe cadru si sa le lipiti pe perete. Cand este vorba despre montarea tablourilor pe perete in acest fel, lucrurile stau putin diferit. Tablourile sunt mult mai mari si mai grele decat fotografiile inramate. Asadar, cum se poate monta un tablou fara perforarea peretelui?
In primul rand, pregatiti suprafata. Aceasta trebuie sa fie uscata, dreapta, curata si degresata.
Aplicati Mamut Glue pe rama tabloului. Este necesar sa aplicati o cantitate mai mare de adeziv in partea superioara, intrucat aceasta este supusa unor sarcini mai puternice.
Apasati tabloul pe perete timp de cateva secunde. Daca acesta este mare si greu, rugati inca o persoana sa va ajute. Mamut Glue are o priza instantanee, prin urmare nu este nevoie sa apasati timp de cateva minute.
Atentie! Rama nu trebuie sa fie fabricata din polipropilena, polietilena, pt sau policarbonat!
Agatarea fara gauri in perete, cu ajutorul Mamut Glue.
Atarnarea tablourilor fara a da gauri in perete nu este atat de dificila pe cat pare. Din contra – este o metoda simpla si dovedita, datorita careia locuinta ramane curata (fara reziduuri de ipsos sau praf), intrucat nu mai este necesar sa perforati peretele. Recomandam aceasta solutie mai ales persoanelor care inchiriaza un apartament. Lipirea tablourilor pe perete va va ajuta sa evitati munca suplimentara atunci cand va mutati.
Daca nu stiti sa lipiti o oglinda pe o usa glisanta, ati ajuns in locul potrivit. Multe persoane cumpara dulapuri de haine fara oglinda, din diferite motive: uneori tin cont de pret, iar alte ori se tem ca oglinda sa nu se sparga in timpul transportului de la producator, fiind nevoite in situatia respectiva sa inlocuiasca intreaga usa. Cu toate acestea, unii se gandesc sa foloseasca o oglinda mai tarziu, intrucat aceasta solutie li se pare perfecta si comoda. Asadar, cum lipim o oglinda pe dulapul de haine, pentru a arata bine si a fi si sigura? Va ajutam noi!
Oglinda pe usa glisanta – avantaje
Oglinda montata pe usa glisanta a dulapului de haine are multe avantaje. In primul rand, oglinzile din camere dau impresia unui spatiu mai mare – asadar, sunt recomandate chiar si in dormitoarele mici. Pe de alta parte, daca nu aveti spatiu pe peretele din hol si doriti sa instalati o oglinda in acest spatiu, ideea unei oglinzi pe usa dulapului de haine este o solutie grozava. De obicei, coridoarele sunt mici, astfel ca marirea acestora in acest mod reprezinta o idee buna.
Oglinda nu este doar un ornament – va puteti privi in voie intr-o oglinda mare, deci merita sa va alegeti una daca doriti sa probati haine sau sa va verificati intreaga tinuta inainte de a iesi din casa.
Oglinda montata pe dulapul de haine nu reprezinta doar o economie de spatiu – aceasta confera un aspect placut dormitorului, holului sau camerei de zi. O camera cu oglinzi mari devine automat mai luminoasa.
Cum lipim o oglinda pe usa dulapului de haine?
V-ati hotarat – doriti un sifonier cu oglinda. Cum lipiti o oglinda pe usa dulapului de haine in asa fel incat sa arate bine, dar si sa nu se desprinda in timp? Aveti nevoie de cateva lucruri:
adeziv – va recomandam adezivul universal pentru montaj Mamut Glue Bostik, ce asigura o priza imediata, fiind ideal pentru aceasta sarcina,
o carpa speciala sau un preparat pentru degresarea suprafetei,
un preparat sau o substanta pentru curatarea lemnului, de care veti avea nevoie pentru curatarea temeinica a usii dulapului de haine,
dispozitive de masurare,
creion.
Cum lipim o oglinda pe o usa glisanta? – pas cu pas
Demontati usa.
Curatati foarte bine si degresati intreaga suprafata.
Aliniati oglinzile cu centrul usii si marcati-le pozitia.
Incepeti sa aplicati adezivul pe oglinda – este necesar ca aplicarea sa se faca in fasii verticale (distanta intre fasii trebuie sa fie de aproximativ 20 cm (cu cat oglinda este mai grea, cu atat distanta va fi mai mica). Nu uitati sa pastrati o distanta de circa 5 cm fata de marginea oglinzii – in acest fel, adezivul nu se va scurge in afara conturului oglinzii.
Lipiti intotdeauna oglinda pe orizontala, asezata, si niciodata pe verticala, pe usa pusa in picioare, pe pozitie!
Aveti grija sa nu blocati patrunderea aerului (lasati un spatiu de aproximativ 2 mm intre oglinda si suprafata), pana la intarirea completa a adezivului. In mod obisnuit, adezivul se intareste in 24, pana la 48 de ore.
De ce adezivul pentru montaj Mamut Glue?
Adezivul Mamut Glue Bostik este un adeziv universal, cu priza imediata, ce poate fi utilizat in siguranta, avand in vedere existenta unor straturi delicate in componenta oglinzilor. Adezivul nu ataca stratul de acoperire al oglinzilor. De asemenea, acesta nu necesita folosirea unor dispozitive de sustinere, fiind caracterizat de o rezistenta mare de aderenta. Datorita acesteia, puteti fi siguri ca oglinda nu se va desprinde dupa cateva saptamani, pe timp de zi sau de noapte.
Lipirea unei oglinzi? Doar cu Mamut Glue!
Daca nu doriti sa gauriti peretii baii si nu aveti spatiu suficient pentru a agata prosoapele, problema esta rezolvata cu ajutorul adezivului pentru lipirea accesoriilor in baie. In acest articol veti afla, printre altele, cu ce sa lipiti carligele pentru agatat si cum sa asamblati suportul pentru hartia igienica sau savoniera. Va invitam sa il cititi!
Cum lipim accesoriile pentru baie?
Chiar si din baile mari pot lipsi elementele fixe care faciliteaza organizarea acestor spatii. Se stie foarte bine ca gaurirea placilor de faianta proaspat aplicate sau a unui perete abia varuit poate pune probleme – in special atunci cand inchiriem un apartament. Agatatorile pentru halatul de baie sau prosop si alte elemente pentru baie sunt, insa, necesare pentru a crea o baie complet functionala. Asadar, ce solutii avem?
Daca va intrebati ce anume puteti utiliza pentru a lipi un carlig de agatat de placa de faianta si daca va vin in minte accesorii pentru baie cum ar fi ventuzele, va recomandam sa nu luati in considerare aceasta varianta. Foarte adesea, acestea nu sunt suficient de rezistente pentru a sustine, de exemplu, prosoapele umede, si prin urmare se desprind din cauza umezelii. Un adeziv special, destinat accesoriilor pentru baie, reprezinta o solutie mult mai buna.
Cum lipim carligul pentru agatat pe placa de faianta?
Adezivii destinati accesoriilor pentru baie au ca avantaj faptul ca poti fi utilizati pentru montarea tuturor tipurilor de carlige, agatatori si savoniere. Datorita acestora, este posibila si montarea suporturilor pentru hartia igienica. Pentru sarcini de acest gen, recomandam Mamut Glue Bostik, un adeziv universal pentru asamblare, cu priza imediata. Acesta este:
flexibil,
durabil,
rezistent la umezeala,
universal (pentru suprafete netete si poroase),
are o forta mare de aderenta (nu necesita dispozitive de sustinere).
Cum lipim accesoriile pentru baie pe placile de faianta?
In primul rand, este necesar sa curatati temeinic si sa degresati placile de faianta pe care doriti sa atasati accesoriile pentru baie. Dupa aceea aplicati adezivul pe suprafata carligului/dispozitivului de fixare (de preferat in puncte) si apoi atasati-l de perete. Mamut Glue Bostik mai poate fi utilizat si ca adeziv pentru oglinzi, asigurand o priza imediata. Acesta este recomandat si pentru straturile de acoperire delicate, moderne, pe baza de apa. Nu necesita dispozitive de sustinere, insa este indicat sa aplicati adezivul in fasii, pe verticala, la o distanta de aproximativ 20 cm una fata de cealalta (cu cat oglinda este mai grea, cu atat distanta dintre acestea trebuie sa fie mai mica).
Alegeti un adeziv puternic pentru accesoriile montate in baie!
Este un mod simplu si rapid de a face baia sa arate bine. Si fara a fi nevoie de gauri in pereti!
Elementele lipite pot fi dezlipite si mutate apoi in alt loc, ceea ce face ca aceasta solutie sa fie ideala, mai ales pentru persoanele care inchiriaza apartamente.
In vremurile moderne, cu greu cineva isi poate imagina viata fara oglinzi. Acestea faciliteaza activitatile de igiena zilnice, mai ales barbieritul sau aplicarea machiajului. Le intalnim nu numai in propria locuinta, ci si in spatiile publice, cum ar fi mall-uri, muzee si teatre. Acestea pot fi vazute chiar si pe fatadele cladirilor! O oglinda atarnata pe perete este un element decorativ extrem de functional, care poate da impresia unui spatiu mai mare. Dar cum putem fixa permanent si monta oglinda pe perete? Exista un singur raspuns: cu ajutorul adezivului pentru montaj.
Avantajele lipirii oglinzilor
Un adeziv puternic pentru oglinzi va permite montarea acestora pe orice fel de suprafata, chiar si pe cele care pun probleme, fara a fi nevoie de perforarea peretelui sau decuparea placilor ceramice. Fixarea oglinzii cu adeziv permite instalarea atat a unor panouri mici, cat si a unor panouri foarte mari din sticla, si chiar si a unora cu forme neregulate. Oglinda nu se va misca in timpul curatarii, iar in cazul unei deteriorari a acesteia – crapaturi sau zgarieturi, oglinda in ansamblu va ramane atasata pe perete, garantand astfel siguranta utilizatorilor.
Alegerea adezivului potrivit este un pas esential
Adezivul pentru oglinzi trebuie sa fie lipicios, dens si sa se usuce rapid. Acesta nu trebuie sa genereze reactii chimice, intrucat ar putea deteriora permanent suprafata oglinzii.
Adezivul Mamut Glue respecta toate aceste cerinte. Acesta este caracterizat de aderenta maxima atat pe suprafete netede cat si poroase si poate fi utilizat pentru fixarea elementelor pe placi ceramice, beton, placi arhitecturale, geamuri sau panouri din lemn. Este un adeziv pentru uz universal, rezistent la umezeala, fiind astfel perfect si pentru lucrarile de constructie sau de renovare din baie, dar si pentru placari. Acesta are o capacitate maxima de incarcare de 22 kg / cm2, nu se scurge si are proprietati excelente de absorbire a socurilor. Este flexibil si reduce vibratiile de la nivelul suprafetei si al elementelor lipite pe acesta.
Lipirea unei oglinzi pe perete: cum procedam in mod corect?
Montarea unei oglinzi presupune doar cativa pasi, insa trebuie executata cu grija si trebuie respectata ordinea corecta a operatiunilor. Aceasta este garantia durabilitatii si a satisfactiei depline. Dar nu va faceti griji! Chiar si un incepator pasionat de bricolajul la domiciliu va putea atasa oglinda pe perete.
Pasul unu: pregatirea suprafetei. Este deosebit de important sa degresam atat spatele sticlei, cat si peretele pe care va fi montata oglinda. Este necesar sa facem acest lucru folosind o carpa moale si putin alcool. Atentie! Prima oara stergem suprafata oglinzii pentru a ne asigura ca nu prezinta particule care o pot zgaria.
Pasul doi: aplicarea. Metoda de aplicare a adezivului este foarte importanta, deoarece aceasta etapa garanteaza aderenta corespunzatoare pe suprafata. Vom aplica fasii verticale paralele de adeziv, cu o latime de 5-10 mm, la intervale de 10-20 cm, in functie de greutatea oglinzii.
Pasul trei: presarea. Ulterior aplicarii adezivului, presam pur si simplu oglinda pe suprafata. Daca adezivul pentru montarea oglinzii se usuca suficient de repede, imbinarea survine in 5-10 secunde si nu vom mai avea nevoie de sustinerea suplimentara a elementelor montate.
Sipcile pentru plinta nu au doar scop estetic la interior. Aceste elemente, care asigura conexiunea dintre suprafata podelei cu peretele, permit si mascarea cablurilor si a rosturilor de expansiune. Acestea sunt realizate din diverse materiale, dintre care cele mai importante sunt: plastic, placa fibrolemnoasa din MDF, lemn.
Instalarea plintei folosind adeziv este de departe cea mai rapida cale de a face acest lucru. Adezivul pentru montaj, recomandat pentru aceasta lucrare, trebuie sa fie fiabil, puternic si sa se usuce rapid. Merita sa investim intr-un produs de calitate superioara, care se comporta bine in contact atat cu suprafete netede cat si poroase. Atunci cand alegem un adeziv pentru constructii in vederea fixarii sipcilor, este necesar sa fim atenti ca acesta sa fie neutru din punct de vedere chimic si sa nu contina compusi toxici. Aceasta este o garantie a sigurantei noastre pe durata efectuarii lucrarii. Adezivul Mamut Glue este excelent pentru lipirea plintei. Flexibilitatea si rezistenta la factorii exteriori extremi fac acest adeziv sa fie potrivit pentru aproape orice lucrare.
Fixarea plintei in 4 pasi
Curatati suprafetele – Inainte de a lipi sipcile, curatati bine podeaua cu smirghel, astfel incat reziduurile de lac sa nu afecteze in mod negativ imbinarea.
Potriviti stinghiile – Este posibil ca stinghiile deja taiate, cumparate din magazin, sa fie prea lungi. Inainte de asamblarea finala, acestea trebuie masurate cu atentie si, daca este cazul, trebuie taiate in functie de dimensiunile camerei.
Aplicati adezivul – Acesta trebuie aplicat in puncte pe unul dintre elementele care vor fi imbinate, de preferat pe plinta. Daca peretii sunt deformati, aplicarea in zig-zag va fi mai eficienta.
Presati – asezati sipca pe perete si presati-o. Adezivii de calitate superioara au un timp de intarire mai scurt, fiind suficient sa apasati timp de 5-10 secunde.
Atunci cand montam ornamentelor ceramice, este foarte important sa facem acest lucru intr-un mod durabil. De asemenea, trebuie sa ne asiguram ca operatiunea decurge cat corect posibil.
Aspectul cheie, atunci cand aplicam in spatiile sanitare sau de bucatarie ornamentele ceramice este reprezentat de alegerea corecta a adezivului. Una dintre cele mai eficiente solutii recomandate de profesionisti este adezivul Mamut Glue Bostik. Acesta este un adeziv puternic si sigur, pentru uz universal, ce poate fi utilizat pentru orice suprafata. Cu ajutorul sau, putem monta toate tipurile de placi ceramice, cum ar fi:
ceramica smaltuita,
teracota,
gresie,
clincher.
Avantajele adezivului ceramic Mamut Glue Bostik
Adezivul ceramic Mamut Glue Bostik este foarte rezistent si fiabil in toate conditiile. Acesta poate fi folosit fara frica in spatiile expuse la umezeala. In plus, prezinta si o fixare rapida. Datorita acestuia, placile pot fi instalate in mod permanent chiar in interval de 5 secunde din momentul presarii. Este important de retinut faptul ca acesta este recomandat atat pentru suprafete netede, cat si pentru suprafete poroase.
Mamut Glue este un produs profesional recomandat nu doar pentru profesionisti, ci si pentru amatori. Gratie acestuia, chiar si persoanele care nu au de a face cu aceasta lucrare in fiecare zi se descurca cu montajul ornamentelor ceramice. Mamut Glue este ambalat in recipiente usor de utilizat: tub metallic cu o cheie de presare, cartus din plastic pentru aplicarea cu pistolul pentru siliconi, salam pentru aplicarea de catre profesionisti cu pistolul special.
Produsul nu contine substante nocive, asadar poate fi utilizat de catre persoanele alergice.
Placile de clincher reprezinta o solutie interesanta care va permite sa obtineti aspectul unui perete de caramida. Daca sunt asamblate corect, acestea pot fi deosebite cu greu de caramida, intrucat aproape ca nu exista deosebiri sesizabile intre aceste doua materiale. Cheia succesului, si astfel obtinerea unui asemenea efect, este reprezentata de folosirea unui adeziv corespunzator. Ce adeziv pentru clincher trebuie sa alegem?
Pregatirea suprafetei pentru placile de clincher
Inainte de a incepe sa aplicati adezivul, suprafetele pe care vor fi montate placile trebuie pregatit in mod adecvat. Pentru un montaj corespunzator, suprafata trebuie sa fie neteda si portanta. Cel mai important lucru este curatarea acesteia de toate urmele de murdarie, praf etc. Odata aceasta operatiune incheiata, putem incepe asamblarea.
Mamut Glue – adeziv flexibil pentru constructii, extrem de puternic, recomandat atat pentru suprafetele netede, cat si pentru cele poroase. De ce acesta?
Aderenta imediata a Mamut Glue pe clincher
Cel mai mare avantaj al Mamut Glue este acela ca produsul este eficient si fiabil. Acesta asigura o priza aproape instantanee. Datorita acestuia, placile pot fi instalate in mod permanent in doar 5 secunde!
Instalarea permanenta si sigura a placilor de clincher la exterior si interior.
Adezivul pentru clincher Mamut Glue, cu fixare rapida, este foarte rezistent la conditiile meteorologice extreme. Acesta poate fi utilizat la temperaturi intre –40 ° C si + 90 ° C, fiind ideal nu numai pentru aplicatiile de la interior, dar si de la exterior. Acest lucru este foarte important in cazul placilor de clincher, intrucat acestea sunt utilizate adesea pentru finisarea fatadelor.
prezentare
produs
Tub 25 ml
gama
de produse