puternic,
elastic
si durabil

Izolant si adeziv universal puternic, elastic si durabil, pe baza de polimeri hibrizi, recomandat pentru o gama larga de aplicatii la interior si exterior: etansarea rosturilor la fatade, constructii metalice, a rosturilor de expansiune si de conexiune la beton, zidarie, tâmplarie din lemn, metal, plastic. Recomandat pentru rosturile in spatii sanitare, placi ceramice, in spatiile cu umiditate ridicata.

caracteristici
si beneficii

  • etansant si adeziv universal foarte puternic
  • inlocuieste suruburi, dibluri si cuie
  • timp de aderenta foarte scurt
  • pentru suprafete netede si poroase, la interior si la exterior
  • pentru aplicatii orizontale si verticale
  • nu este coroziv pentru metale
  • rezistenta fizica si mecanica ridicata (rezista bine la miscari si vibratii)
  • sigur de utilizat - nu contine izocianati, silicon, solventi, cloruri si plastifianti
  • aproape inodor si chimic neutru
  • se poate vopsi dupa intarire

aplicatii

Aderenta excelenta pe beton, tencuiala, zidarie, caramida, B.C.A., gips-carton, piatra, lemn, PVC dur, otel, aluminiu, cupru, sticla, poliester, polistiren, panouri epoxidice.

background-

Metal

background-

Piatra

background-

Pluta

background-

Lemn

background-

klinker

background-

PVC

background-

Ceramica

background-

Beton

background-

BCA

background-

Sticla

background-

OSB

background-

Tigla

background-

intrebari frecvente

Aplicarea se realizeaza cu pistoale manuale sau pneumatice. Se recomanda utilizarea pistoalelor cu o structura solida, concepute special pentru mase dense de extrudare.

In cazul utilizarii ca adeziv se va aplica in cordoane verticale, la 30 cm distanta, unul fata de celalalt, pentru a permite ventilarea intre cele doua suprafete lipite. Se recomanda utilizarea unei benzi dublu adezive cu grosime de 3 mm pentru a sustine greutatea pieselor lipite, in primele 24 de ore de la aplicare si pentru a asigura grosimea corecta a stratului de adeziv. Se poate aplica chiar si pe suprafete umede. Fara o astfel de ventilatie, adezivul se va intari numai la margini, iar interiorul va ramane neintarit pentru mult timp, fapt ce nu va permite adezivului sa atinga parametrii de rezistenta declarati. Uniti elementele lipite in maximum 10 minute de la aplicarea adezivului. Pentru o rezistenta optima, apasati elementele de asamblat, astfel incat sa existe o grosime a adezivului de 2-3 mm. Aceasta distanta intre elemente va asigura ca legatura adeziva poate prelua eventualele miscari ale obiectelor. In cazul utilizarii ca etansant – Acoperiti marginile îmbinarii cu banda de mascare, pentru a preveni contaminarea nedorita a suprafetelor cu izolant. Taiati aplicatorul tubului la un unghi cuprins între 30° si 45°, respectand aceeasi latime cu cea a rostului. Taiati partea superioara a cartusului, apoi însurubati aplicatorul si introduceti cartusul in pistolul pentru aplicarea etansantului. Pentru netezirea si finisarea snurului, folositi solutia Bostik Finisare, imediat dupa aplicarea izolantului, apoi indepartati excesul de produs cu ajutorul spatulei. Timp de intarire: 2-3 mm / 24 ore.

Indepartati de pe suprafata uleiurile, grasimile, praful si straturile de vopsea sau lacurile cu adrerenta redusa, precum si reziduurile de chit anterior, adezivi, vopsele etc. Se poate aplica chiar si pe suprafete umede.

de la +5°C la +40°C

prezentare
produs

culoare
alb, maro, gri, negru
ambalaj
Cartus de 290 ml

gama
de produse